Rust Benzeri Oyunlar - Rust Tarzı Oyun Önerileri

Hayatta kalma oyunları son yıllarda oldukça popüler hale gelen ve Rust oyunu da bu serüvende ciddi bir kitleye ulaşabilen bir yapım olarak karşımıza çıkıyor. Özellikle co-op destekli oldukları için arkadaşları ile zaman geçirmek isteyen survival hayranı oyuncuları cezbeden Rust için belli bir noktadan sonra işler rutine binebiliyor veya yeni şeyler arzu edilebiliyor.

Rust
Rust

Kendi evinizi inşa edeceğiniz, kıyafetlerinizi, silahlarınızı ve savunma alanınızı geliştirebileceğiniz bir oyun olduğu ve gerçek hayatla çok fazla benzerlik taşıdığı için hedef kitlesini elde tutmayı başarabilen Rust için alternatiflerden oluşan özel bir sayfa hazırlamak istedik. 

Valheim
Valheim

Valheim

2 Şubat 2021'de çıkan Valheim oyununda en belirgin özellik sadece Rust'a benzemesi değil, aynı zamanda uçsuz bucaksız bir haritaya sahip olmasıdır. Bu sayede hem keşif yeteneklerinizi geliştireceksiniz hemde oyun içerisinde vaktin nasıl geçtiğini fark etmekte zorlanacaksınız. 

Özellikle arkadaşlarınız ile girdiğiniz de çok daha keyifli ve gerçekçi bir deneyim yaşayacağınızdan emin olduğumuz ve oyunu oynayan diğer kullanıcılardan da pozitif geri dönüşleri gördüğümüz için bu oyunu Rust tarzı oyun kategorisinde ilk sıraya almak istedik.

Daha fazla bilgi için bakınız:

https://store.steampowered.com/app/892970/Valheim/

Raft
Raft

Raft

Okunuşu Rust'ı çağrıştırdığı için değil, daha sade ama yine arkadaşlarınızla oynarken büyük keyif alacağınız bir hayatta kalma oyunu olduğu için listemize ekledik. Temel mantık olarak bir okyanusta küçük bir sal ile oyuna giriş yapıyoruz ve suda sürüklenip giden çeşitli materyalleri toplayarak hem salımızı geliştiriyor hemde karnımızı doyuracak sistemler üretmeye başlıyoruz. 

Vakit geçirmek için çok kullanışlı ve haz veren bir oyun olduğu için Raft şimdilik Rust benzeri oyun listemize girmeyi başarmıştır.

Stem sayfası için bakınız:

https://store.steampowered.com/app/648800/Raft/

Conan Exiles
Conan Exiles

Conan Exiles

Mağara insanlarının nasıl hayatta kalmaya çalıştığını düşünürken bunu bir oyun içerisinde deneyimlemek daha güzel olmaz mıydı acaba? Yalnız mağara dediysek o kadar da ilkel bir ortamda değiliz. Kendimizi sürekli geliştireceğimiz ve düşmanlara karşı birlik olmaya çalışacağımız bir sistemden bahsediyoruz. Tabii ki bunu ilk çağlardaki teknolojilerle yapacağız. 

Mantık olarak Rust ile benzerlik gösterse de, teknolojik olarak barbar ve ilkel bir oyun bizleri bekliyor. Ona göre seçiminizi yapın!

Oyunun detaylı bilgileri için:

https://store.steampowered.com/app/440900/Conan_Exiles/

ARK: Survival Evolved
ARK: Survival Evolved

ARK: Survival Evolved

İlk çıktığı zamanlarda (27 Ağustos 2017) pek çok Twitch yayıncısının ve Youtuberların gözdesi haline gelen ama şu an için o popülerliğini yitiren özel bir hayatta kalma oyununu sizlere takdim etmek isterim. Dinozorlar çağında yaşasaydınız ve çeşitli teknolojilere de sahip olma fırsatınız olsaydı bunu nasıl değerlendirirdiniz? İşte ARK size bu fırsatı tanıyor.

Hayatta kalmak için avlanma, barınak yapma ve hatta dinozor yetiştirme gibi çeşitli yenilikçi özelliklerin bulunduğu oyunumuzun popülerliği gitmiş olsa bile ve hala çeşitli optimizasyon sıkıntıları içeriyor olsa bile, güzel ve heyecanlı bir Rust benzeri oyun diyebiliriz.

Oyunu satın almak için:

https://store.steampowered.com/app/346110/ARK_Survival_Evolved/

Stranded Deep
Stranded Deep

Stranded Deep

Paylaştığımız önceki benzer oyunlara nazaran Stranded Deep tek oyunculu olarak oynanabiliyor. Bunun dışında yine harika bir hayatta kalma oyunu olarak tanımlayabiliriz. Cast Away filminin oyun versiyonu diyebileceğimiz Stranded Deep, bir kargo uçağının ıssız bir yere düşmesi sonucunda hayatta kalan tek kişi olma şansını bize veriyor. Şişme bir bot ile enkazdan kurtulup ıssız bir adaya doğru sürüklendiğimiz oyunda, çeşitli craftlar ile adayı yaşanabilir bir hale getirmeye çalışacağız.

Diğer adaları da ziyaret edip ve batık gemileri lootlayıp daha fazla materyale ulaşabilecek ve sıfırdan başladığımız yeni hayatımızı teknolojik bir hale getirebileceğiz.

Oyunun resmi satış sayfası için:

https://store.steampowered.com/app/313120/Stranded_Deep/

Satisfactory
Satisfactory

Satisfactory

Oldukça ilginç ve bilim kurgu içeren bir oyun ile karşı karşıyayız. Oyun Devri sitemizde daha önce paylaştığımız Factorio sayfasında da bahsettiğimiz şeyler bu oyunda 3 boyutlu olarak karşımıza çıkıyor. Oyundaki mantık ise şöyle: yaşanabilir bir gezegene iniyoruz ve burada hayatı ve işlevleri sürdürebilecek bir otomasyon sistem kurmaya çalışıyoruz. Tabii buradaki farklı ve tehlikeli olabilecek canlı türlerini de göz arda etmemek lazım.

Eşli olarak oynayabileceğiniz Satisfactory oyunu daha çok bilim kurgu tarzı hayatta kalma oyunlarından hoşlanan kitlelere hitap ediyor diyebiliriz. Ki şahsen benim hiç tarzım değil!

Ürünü detaylı incelemek için:

https://store.steampowered.com/app/526870/Satisfactory/

Sea of Thieves
Sea of Thieves

Sea of Thieves

Korsancılıktan hoşlanır mısınız? Haydi gelin bunu Rust tarzında bir oyun mantığı ile daha da cazip hale sokalım ve Sea of Thieves oynamanız için sizi teşvik edelim. Sahip olduğumuz korsan gemisini, arkadaşlarımız ile birlikte daha da güçlendirerek ve olası düşmanlarla karşılaşma esnasında savunmak ve düşmanı yok etmek üzere geliştirmeye çalışacağız.

Uğradığımız adalardan da çeşitli materyaller toplayabilir veya alışveriş yapma imkanı da bulabileceğiz.

Oyun hakkında kullanıcı yorumları için:

https://store.steampowered.com/app/1172620/Sea_of_Thieves/

Green Hell
Green Hell

Green Hell

5 Eylül 2019'da piyasaya çıkan oyunumuz aslında daha çok The Forest oyunu ile benzerlik taşıyor. Hatta pek çok açıdan birebir aynı bile diyebileceğimiz noktalara sahip. Fakat çok daha detaylı ve daha büyük bir haritada oynadığımız için ve nispeten hayatta kalmanın daha da zor olması yönünde Green Hell bir adım daha önce çıkıyor diyebilirim.

Eğer tek başınıza oynayacaksanız bir tık daha zor ve sıkıcı gelebilir. Ancak arkadaşlarınız ile vakit öldürmek için son derece uygun bir deneyim yaşayacağınızı söyleyebilirim. 

Bu oyunun fiyatını öğrenmek için:

https://store.steampowered.com/app/815370/Green_Hell/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder