Factorio Benzeri Oyunlar - Factorio Tarzı Oyunlar

OyunDevri olarak sizlere bu sayfamızda Factorio tarzı oyun listesi paylaşmak istedik. Piyasaya 14 Ağustos 2020 tarihinde çıkan ve daha ilk günden oldukça popüler hale gelen bu 2 boyutlu (2D) oyun için kullanıcılar buna benzer oyunlar aramaya başladı bile. Üs inşa etme ve otomasyon türündeki oyunlar son zamanlarda oldukça revaçta. Bizde bu nedenle sizlere güzel bir liste hazırlamaya karar verdik.

Satisfactory

Satisfactory

Yine Factorio gibi fabrika inşa etme mantığı ile 8 Haziranda 2020'de piyasaya sürülmüş olan otomasyon, üs inşa etme tarzında oyundur. Satisfactory konusu kısaca; Massage isimli bir gezegene gönderilen mühendisler olarak buraya bir üs inşa etme görevi üstleniyoruz. Gezegendeki doğal kaynaklardan üreteceğimiz materyaller ile üssü daha da büyütüyoruz. Gezegende yaşayan değişik yaratıkları da keşfetme fırsatı ile oldukça geniş bir eğlence fırsatı sunan Satisfactory bence Factorio için kaliteli bir 3 boyutlu alternatif oyun olabilir.

Oyun hakkında daha fazla bilgi için: https://store.steampowered.com/app/526870/Satisfactory/

Opus Magnum

Opus Magnum

Mühendislik ve kimyagerlik arasında bir tat alacağınız Opus Magnum oyununda aslında Factorio tarzında ama Satisfactory kalitesinde olmayan sadelikte bir oyundan bahsediyoruz. Bulmaca, mühendislik ve bilimsel araştırma sevenler için oldukça keyifli bir tercih olacağını düşünüyorum.

Oyunu satın almak ve daha fazla incelemek için: https://store.steampowered.com/app/558990/Opus_Magnum/

Good Company

Good Company

Tycoon oyunlarını sevenler için bence harika bir deneyim yaşatacak olan Good Company oyunu görsel ve işlevsel olarak çok tatlı bir oyun diyebiliriz. Ürünleri tedarik etme, üretme ve lojistik yapısını kolaylıkla çözüp oldukça keyif alacağınıza inandığımız Good Company oyunu Factorio benzeri oyun olarak karşımıza çıkan.

Oyunu daha derin incelemek için tıklayınız: https://store.steampowered.com/app/911430/Good_Company/

Factory Town

Factory Town

Bir "Banished" hayranı olarak söyleyebilirim ki, tam bir Banished ve Factorio birleşimi olan bu sevimli otomasyon oyununda çok eğleneceğinizi temin ederim. Oyunun en güzel yanı ise tam bir sistem dostu olmasıdır. Önerilen sistem gereksinimleri için 2 GB ram bile yeterli olurken, minimum özelliklerde çalıştırdığınızda 1 GB ram bile yeterli olabiliyor.

Oyunun sayfasını ziyaret etmek için: https://store.steampowered.com/app/860890/Factory_Town/

Shenzhen I/O

Shenzhen I/O

Factorio'dan daha teknik ve yazılım merakı olanlar için daha uygun olan ama acemiyseniz biraz zorlanacağınız konusunda sizi uyarmam gereken güzel bir oyun... Türkçe dil desteği bulunmadığı için İngilizce çeviri ile uğraşmak zorunda kalabileceğiniz anlar olacaktır. Bunu göz önünde bulundurarak oyunu deneyiniz.

Oyunun daha fazla detayı için tıklayın: https://store.steampowered.com/app/504210/SHENZHEN_IO/

Nimbatus - The Space Drone Constructor

Nimbatus - The Space Drone Constructor

Oyun içerisinde pek çok görev bulunmaktadır. Nimbatus konusu ise enerji, kalkan ve silah gibi türler şeyler yapabiliyor, kendi uzay gemimiz (drone) uzayda yolculuk yapıyor ve loot yapmış oluyoruz.

Nimbatus oyununun detayları için tıklayınız: https://store.steampowered.com/app/383840/Nimbatus__The_Space_Drone_Constructor/

Shapez.io

Shapez.io

Fabrikasyon oyunları arasında gayet keyifli ve düşük seviyeli bilgisayarda dahi oynanabilecek bir oyun diyebiliriz Shapez.io için... Ana konusu olarak oyun içerisinde size bazı ham maddeler ve materyaller veriliyor ve bunlardan kesme biçme ve boyama gibi işlemler ile şekiller yapmanız bekleniyor. Denenebilecek keyifli bir oyun.

Oyunun ürün satış sayfası için tıklayınız: https://store.steampowered.com/app/1318690/shapezio/

Bilgi: Benzer bir diğer oyun incelemesi ve sistem özellikleri için "Farm Manager 2021 sistem gereksinimleri" sayfasına göz atabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder