Mount & Blade 2: Bannerlord Kayıtlı Oyunu Açarken Crash Hatası [Çözümü]

Merhaba arkadaşlar, bugün sizlere M&B Bannerlord oyununda karşılaştığım bir sorunu ve nasıl çözdüğümü anlatacağım. Belki siz de aynı sorunla karşılaşırsınız diye paylaşmak istedim. Sorun şu: Kayıtlı oyunumu açmaya çalıştığımda oyun birden kapanıyor ve crash hatası veriyor. Bu çok can sıkıcı bir durum çünkü oyunu baştan başlamak istemiyorum. Neyse ki internette biraz araştırma yaptıktan sonra sorunun kaynağını ve çözümünü buldum. 

Bannerlord crash hatası

Sorun, oyunun son güncellemesinden kaynaklanıyormuş. Güncelleme ile bazı modlar uyumsuz hale gelmiş ve bu da kayıtlı oyunları bozmuş. 

Çözüm ise şu: Oyunu Steam'den sağ tıklayıp özelliklerden betalar sekmesine giriyoruz. Oradan "e1.6.0 - 1.6.0" seçeneğini seçiyoruz. Bu şekilde oyunu eski sürüme döndürüyoruz. Sonra oyunu açıp kayıtlı oyunumuzu yüklüyoruz. Oyun açılınca mod yöneticisinden uyumsuz modları devre dışı bırakıyoruz. Sonra tekrar Steam'den betalar sekmesine girip "HIÇBİRİ - Betalardan çık" seçeneğini seçiyoruz. Bu şekilde oyunu tekrar güncel sürüme getiriyoruz. Artık kayıtlı oyunumuzu sorunsuz bir şekilde açabiliyoruz. 

Umarım bu yazı sizlere de yardımcı olur. M&B Bannerlord oynamaya devam!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder