Arkadaşlarla Oynanacak Online Oyunlar PC

Oyun Devri takipçilerinden gelen yoğun mesajlar üzerine sizler için arkadaşlarınızla oynayabileceğiniz pc oyunları sayfası hazırlamaya karar verdik. Özellikle iki kişiden fazla bir arkadaş grubuna sahip oyuncular için son derece güzel bir liste olacağı kanaatindeyiz. 

Listeleyeceğimiz tüm oyunlar Steam üzerinden satın alınıp oynanabilir. Bu yüzden her bir arkadaşınızın Steam hesabı olduğundan emin olun. 

CS:GO (Counter-Strike: Global Offensive)

CS:GO

Türkiye'de yaşayan her vatandaşın FPS oyunları konusunda tartışmasız ilk vereceği isim CS serisi olacaktır. Bu nedenle arkadaşlarla oynanacak oyunlar listemizin ilk sırasına CSGO'yu eklemek istedik. 

Maksimum 5 kişiye kadar aynı takımda oynayabileceğiniz, ister basit eğlence, ister rekabetçi veya Faceit gibi platformlar aracılığı ile daha üst liglerde becerilerinizi sınayabileceğiniz bu oyunda hem birlikte eğlenebilecek hemde en iyi takım veya oyuncu olmayı hedefleyebileceksiniz.

Rekabetçi maçlar oynayıp kazanarak seviyenizi (rank) yükseltmeye çalışabilir ve Global (en üst seviye) oyuncu seviyesine çıkmaya çalışabilirsiniz.

Don't Starve Together

Don't Starve Together


Açlıktan ölmemeye ve potansiyel düşmanlarınızın saldırılarından korunup hayatta kalmaya çalıştığınız Don't Starve oyununu Together versiyonu ile arkadaşlarınızla birlikte oynamak ister misiniz? Üs inşa edip, yaşantınızı kolaylaştıracak araç ve gereçleri üreterek hep birlikte hayatta kalmaya çalışmanız size oldukça keyif verecektir.

PUBG (Playerunknown's Battlegrounds)

PUBG

Son zamanlarda popülerliği azalmaya başlasa da, FPS oyunları listesi için son derece kıymetli bir oyun! Maksimum 4 kişilik bir takım kurarak yine CSGO gibi ister normal, isterseniz de Ranked adı verilen rekabetçi modda oyun deneyimi yaşayabilirsiniz. 

Oyun hakkında bilgisi az olanlar için bir toparlama yapmak gerekirse; belirli bir haritada oyuna başlıyor ve bir uçak ile bu haritanın üzerinden istediğinizi bir yere paraşütle atlıyorsunuz. Binalarda ve mekanlarda bulunan silahları, ekipmanları loot yaparak topluyor ve düşmanlarınızı alt etmek için en güçlü hale gelmeye çalışıyorsunuz. Rastgele bir güvenli alanın belirlendiği oyunda, belli sürelerden sonra bu çember yine rastgele daralmaya başlıyor. Çemberin dışında kalırsanız zehirli gaz yüzünden ölebilirsiniz. Çember daraldıkça da düşmanlarla yüzleşmek zorunda kalacaksınız. Oyunun sonunda hayatta kalan son kişi / takım oyunu kazanır!

The Forest

The Forest

İçinde bulunduğunuz uçağın bir adaya düşmesi ve oğlunuzun bu adanın yerlileri tarafından kaçırılması üzerine ne yapardınız? Üstelik hayatta kalan tek yolcu sizseniz bu durum daha da kritik olabilir. Ve adanın yerlileri birer yamyam ise... her şey göründüğünden çok daha korkunç bir hale gelebilir. O yüzden arkadaşlarınızın desteğini almak isteyebilirsiniz. Çeşitli yapılar inşa edip, mağaraları gezip, oyunun hikayesini de yine birlikte bitirebilirsiniz. Ama bu ölümcül yamyamlara ve mutantlara dikkat edin!

Oyun hakkında daha fazla bilgi için "The Forest" sayfamıza göz atabilirsiniz.

Far Cry 5

Far Cry 5

Uçak uçurmak, ayılarla savaşmak ve ağaçlarda gizlenmek! Arkadaşınızla birlikte tüm adayı talan etmeye ve tehlikelere karşı kendinizi savunmaya hazır olun. Çünkü Far Cry serisinin en tehlikeli bölümlerinden birisi size harika ve aksiyon dolu bir deneyim yaşatacak! Umarım tüm bu gerilime yüreğiniz dayanabilir!

Tom Clancy's Rainbow Six Siege

Tom Clancy's Rainbow Six Siege

Alışması oldukça zor ve karmaşık gelebilecek bir oyun. Savunma ve saldırma olarak iki farklı görev alacağınız oyun içerisinde eğer ilk olarak savunma görevindeyseniz, düşmanlarınızı püskürtecek ve onları avlayabilecek tuzaklar ve çeşitli teknolojik ekipmanlara sahipsiniz. Takım içi iletişimin çok önemli olduğu bu oyuna arkadaşlarınız ile tam kadro girmenizi öneririz. 

Saldırı / Taaruz görevinde ise savunma yapan karşı tarafın tuzaklarına dikkat etmeli ve saldırının nereden geleceğini önceden kestirmeniz gerekmektedir. Yoksa siz farkında olmadan av olursunuz!

Sea of Thieves

Sea of Thieves

Korsancılık filmlerinden hoşlanan veya bu fikirden keyif alan arkadaşlarınız varsa tam size göre bir oyun var! Sahip olduğunuz gemiyi geliştirebilir, adaları ziyaret ederek loot yapabilir, ticaret yapabilir ve düşman korsanların gemileri ile deniz muharebelerine girebilirsiniz. Top atışı, silah ve kılıç ile hem uzak hem yakın mesafeden düşman saldırılarına hazır olun ve bunlara karşılık vermeye çalışarak hayatta kalan siz olun! Ayrıca buna benzer daha farklı oyunlar için "Sea of Thieves" sayfamıza göz atabilirsiniz.

Kalabalık bir arkadaş grubuna sahipseniz, son derece eğlenceli ve bir o kadar da heyecan ve gerilim dolu bu korsan oyununu size şiddetle tavsiye ediyoruz!

DEVOUR

DEVOUR

Sitemizde daha önce bu oyunun incelemesini yapmıştık. İsteyenler "Devour sistem gereksinimleri" sayfamıza göz atabilir. Buradan da bir özet geçmek gerekirse; az önce paylaştığımız FPS oyunlarının konseptinden ziyade Devour aslında bir korku oyunu. Arkadaş grubunuz ile girip gerilerek ve korkarak oynayabileceğiniz ama bir yandan da bu korku yüzünden eğlenceli anlar yaşayabileceğiniz bir oyun arıyorsanız kesinlikle tavsiye ederiz. 

Kötücül bir ruha karşı kendimizi savunacağımız ve mekanlarda bulunan keçileri toplayıp ayin yaparak bu ruhu alt etmeyi planlayacağız. Ancak bu hiç de göründüğü kadar kolay olmayacak! 

Bu tarz bir oyun önerisi daha isterseniz size şu oyunu verebilirim:

Phasmophobia

Phasmophobia

Yine websitemizde incelemesini yardım / ipuçlarını paylaştığımız harika bir korku oyunu. (İnceleme yazısı için "Phasmophobia sistem gereksinimleri" sayfamıza bakabilirsiniz)

Arkadaşlarımızla girip efsane bir şekilde eğlenebileceğimiz, mekanlarda bulunan ruhları konuşarak açığa çıkarmaya çalışabileceğimiz bir korku oyunu. Ekipmanlarımızı geliştirmek için oyun içerisindeki görevleri tamamlayarak kazandığımız paraları kullanarak daha üst bir seviyeye geçebiliriz.

Human Fall Flat

Human Fall Flat

Görsel mekaniklerinin basitliğine aldanıp da sakın bu harika oyunu küçümsemeyin! Duvara tırmanmak kadar basit bir olguyu bile karmaşık hale getirmeyi başaran Human Fall Flat oyunu sizlere arkadaşlarınız ile birlikte efsane eğlenceli dakikalar geçirmeniz için müthiş bir fırsat sunuyor. Ayrıca oyunun bana göre en güzel yanı ise; size verilen görevleri arkadaşlarınız ile birlikte bir takım halinde yapmak zorunda olmanızdır. Burada da aslında koordinasyon ve akıl gücünün ne denli kullanıldığını test etmek mümkün oluyor. Kesinlikle kaçırılmaması gereken bir Co-op oyun! Büyük blokları tek başınıza hareket ettirmekte zorlanacağınız için arkadaşlarınız ile yardımlaşma ve bunu yaparken de çeşitli kazalara maruz kalacağınız için oldukça fazla kahkaha ve eğlence yaşayacağınızı garanti ediyorum.

We Were Here

We Were Here

Oynaması ücretsiz olan ve bir arkadaşınız ile birlikte harika bir deneyim yaşayacağınız macera oyunu We Were Here için de kısa bir tanıtım yapmazsam olmazdı. Arkadaşınızla farklı farklı odalarda bazı ipuçlarını kullanarak çeşitli puzzle'ları çözmeye ve ortaklaşa hareket ederek buradan kurtulmaya çalışacaksınız. Aslında bu bizim bildiğimiz klasik odadan kaçış oyunları serisinden biridir. Fakat oyunun tüm odağı aslında arkadaşınız arasındaki iletişime dayalıdır. Yani birlikte hareket ederek çözmeniz gereken ortak bir probleminiz var. Çeşitli ipuçlarını keşfederek ve sembolleri bularak bu oyunda kendinizi bir hazine avcısı havasında hissedebileceksiniz.

GTA 5

GTA 5

Özellikle Twitch yayıncılarının roleplay tadında oynadıkları GTA 5 serilerini izlemeye aşina biriyseniz bu oyunu neden paylaştığımızı anlayacaksınız. Arkadaşlarınızla birlikte oynayabileceğiniz ve çeşitli görevleri birlikte yapabileceğiniz imkanlara sahip bu efsanevi oyun serisinde, dilerseniz sadece normal bir hayat yaşıyormuş gibi serbest olarak da takılabilirsiniz.

Arma 3

Arma 3

Squad tarzı oyunlar sayfamızda da tanıtımını yaptığımız Arma serisinin üçüncü bölümünde yine arkadaşlarınız ile birlikte girip, sanki gerçek bir asker operasyon yapıyormuş gibi heyecanı ve gerilimi doruklarda yaşayabileceğiniz görevler var. Ekipman ve silah çeşitliliğinin yanı sıra, askeri araçların da kullanılabilirliği sizi tam bir savaş atmosferinde hissetirecek harika detaylara sahip...

Raft

Raft

Adı üstünde... bir sal üzerinde yaşayarak hayatta kalmaya çalışacağınız eğlenceli ve dinlendirici bir oyun. Arkadaşlarınızla birlikte girerek, sal üstünde ve okyanusun ortasında hayatta kalmaya çalışacaksınız. Nasıl mı? Bunun için yapmanız gereken en önemli şeylerden birisi, oyunun size sunduğu imkanlardan faydalanmak. Suyun üstünde yüzen çeşitli materyalleri (tahta, metal, yiyecek) toplayarak hem salınızı genişletmeye çalışacaksınız, hemde daha fazla hayatta kalabilmek için imkanlarınızı çoğaltacaksınız. Aman bunları yaparken köpek balıklarına dikkat edin!

Rust

Rust

Hayatta kalma temalı bir oyun daha. Fakat bu sefer ki basit bir üs kurma, gıda gereksinimlerini karşılama tarzında bir sisteme sahip değil. Oyun içerisinde sizden ayrı diğer gruplara karşı kendinizi savunmalı veya ofansif bir yaklaşım sergileyerek saldırıya geçmelisiniz. Silah, cephane gibi upgradeler ile de savunma ve saldırı yeteneklerinizi geliştirebileceğiniz bu oyunda yine gerilim ve heyecan dolu anlar sizleri bekliyor olacak! Buna benzer daha fazla oyun önerisi için sizlere "Rust" sayfamıza göz atmanızı öneriyorum.

Valheim

Valheim

Son zamanlarda bir anda popülerlik kazanan Valheim de yine basit mekaniği ama güçlü craft ve keşif sistemi sayesinde harika bir oyun deneyimi sunuyor. Özellikle sistem dostu ve düşük boyutlu olması sebebiyle bu kadar fazla özelliğin ve eğlencenin nasıl bir oyuna sığdırıldığı da merak konusu! Hayatta kalma üzerine kurulu olan bu sistemde, karakterinizi geliştirmeye ve daha güçlü bir hale getirmeye çalışacaksınız. Etrafı keşfederken de yaşayacağınız haz ve düşmanlara ve tehlikeli yaratıklara karşı vereceğiniz mücadele de bir o kadar sizi tatmin edecektir diye düşünüyorum.

Stardew Valley

Stardew Valley

Arkadaş grubunuzla olmasa da, iki kişinin oynayabileceği bu keyifli ve sakinleştirici oyun ile günün stresini üstünüzden atacağınızı düşünüyorum. Özellikle sevgilisi ile birlikte oyun oynamak isteyenlerin düşünebileceği Stardew Valley, çok düşük PC sistem gereksinimi aradığı için artık yaşlanmış olan veya düşük sistemli bilgisayarlarda bile oynanabiliyor. 2 boyutlu bir dünya ile çeşitli görevleri yerine getirmeniz gereken, ayrıca hayatınızı devam ettirmek için evinizi bahçenizi geliştirebileceğiniz tatlı bir oyun!

Diablo 3

Diablo 3

Oynarken size LOL ve Warcraft oyunlarının havasını verecek olan Diablo 3 oyununda arkadaşlarınız işe keyifli ve heyecanlı dakikalar yaşayabilirsiniz. Birlikte saldırı, kombo vuruşlar deneyerek daha ileri ki bölümlere geçiş için tüm güçlerinizi ve yeteneklerinizi kullanacaksınız.

Bu arada LOL demişken, o oyunu da bu listeye dahil etmezsek olmaz! Haydi devam edelim:

League of Legends (LOL)

League of Legends (LOL)

Özellikle ülkemizde çok fazla hayranı ve oyuncusu bulunan LOL, tahtını yıllar geçse de korumayı başarmış efsanevi oyunlar arasındadır. 5 kişilik takımlar halinde karşı karşıya geleceğiniz bu oyunda, seçtiğiniz karakterin özelliklerini yükseltmeye ve düşman saldırılarına karşı koyarak maçı domine etmeye çalışacaksınız. Kendi kulelerinizi savunarak ve düşman kulelerine saldırarak, maçın gidişhatını bir anlık hata veya bir anlık başarı ile değiştirebilirsiniz.

DOTA 2

DOTA 2

LOL'ün atası sayılabilecek DOTA'nın ikinci versiyonu 2013 yılında piyasaya sürülmüştü. O günden bu güne hala hatırı sayılır bir oyuncu kitlesine sahip olan DOTA 2, aslında old'lar yani 30 yaşını geçkin eski oyuncuların favorileri arasındadır. Mantık LOL ile aynıdır.

Valorant

Valorant

Son dönemlerin en popüler FPS oyunlarından birisidir. CS:GO'nun sihirli güçlerle oynanan versiyonu da diyebiliriz aslında. Çünkü oyun içerisinde çeşitli özel yeteneklere ve özel saldırı güçlerine sahipsiniz. Silahların kullanımı ve round başlangıç öncesindeki serbestlik / pozisyon alma gibi özellikleri ile de CS'den kendini sıyırdığı güzel detaylardandır. 5 kişilik bir takım kurarak arkadaşlarınız ile birlikte harika bir seri yakalayabilirsiniz.

Overwatch

Overwatch

Seveni ve sevmeyeni çok olan bu oyunda aslında aksiyon ve heyecan çok üst noktalardadır. Fakat online oyunların kabusu olan troller veya bencil takım arkadaşları yüzünden, attığınız maçlar kabusunuz olabilir. Silah çeşitliliği, özel yetenekler ve alışık olmadığınız haritalar ile sizi içine çekecek olan Overwatch, tavsiye listemizde bulunmayı hak etmiştir.

2 yorum:

  1. Bu aralar arkadaşlarla the forest oyununa taktık kafayı. 4 arkadaş giriyoruz ve özellikle gece saatlerinde oyuna girdiğimizde etkisi ve eğlencesi çok daha yüksek oluyor. eğlence derken sakın oyunun rahatlatıcı ve hoş sohbetli geçtiğini düşünmeyin. yamyamlar ve mutantlar o kadar rahatsız edici oluyor ki bazen böyle siz beklemediğiniz anda arkanızda beliriyorlar. özellikle mutantların çıkardığı sesler çok ürkütücü. hele ki mağaralara girerseniz oyun sizi bambaşka bir korku ve gerilim deneyimi sunuyor. yani tek başınıza oynayabileceğiniz tarz da bir oyun değil. ama arkadaşlarınızla birlikte hem korkacak hemde bundan keyif alacaksınız diye düşünüyorum.

    Liste için de ayrıca teşekkürler. içerisinde daha önce duymadığım ve oynamadığım oyunlar da var. hemen bir göz atıcam.

    YanıtlaSil
  2. abi teşekkürler hepsi bilmediğim oyunlardı. Allah ne muradın varsa versin

    YanıtlaSil