Cossacks 3 Tarzı Oyunlar - Cossacks 3 Benzeri Oyun Listesi

2016 yılında piyasaya çıkan Cossacks 3 oyunu size 15'den fazla ulus devleti ve 100'den farklı askeri üniteyi kullanma fırsatı tanıyor. Her milletin kendine özgü mimari yapılarından da etkileneceğiniz bu strateji oyunu için benzer diğer oyunları sizler için bu sayfada listelemeye çalıştım.

Cossacks 3

Her ne kadar oyun içerisindeki savaş mekanikleri ve kullanılabilirliği fazlaca eleştiri alıyor olsa da, muadillerine göre son derece keyif veren ve çevrimiçi olarak da oynanabilmesi özellikleri ile Cossacks 3 şu an hala trend durumda. Ama bu oyuna benzeyen daha farklı oyunlar var mı? Belki benim canım daha farklı hikayelere sahip ama buna benzer bir oyun oynamak istiyor, değil mi? Haydi o halde şöyle güzel bir liste yapalım.
Age of Empires 2

Age of Empires 2


Definitive Edition olarak 2019 yılında tekrar piyasaya sürülen ve strateji oyunlarının kralı olarak bilinen AoE, bu versiyonu ile bize çok güzel bir Cossacks 3 alternatifi sunuyor. İster çevrimiçi isterseniz de tek başınıza oynayabileceğiniz bu harika oyunu zaten anlatmaya gerek yok. Görüyorsunuz...

Ultra HD olarak yenilenen oyunda, hikaye modu da bulunmaktadır. 

İnsanı çocukluk yıllarına geri götüren Age of Empires 2 listemizin en başında yer almayı başardı. Detaylı bilgi için Steam sayfasına göz atabilirsiniz:


Rise of Nations

Rise of Nations


Extended Edition versiyonunu tanıtacağım bu oyun da Age of Empires'tan sonra piyasaya sürülen ve popüler olan bir strateji oyunudur. Özellikle sistem dostu olan bu oyunun minimum sistem gereksinimleri içerisinde 1 GB RAM ve giriş seviyesindeki herhangi bir ekran kartı ile oynayabilme fırsatı sunulması harika! 

Oyunun bize sunduğu en büyük özelliklerden birisi ise, kılıç ve sopa savaşlarından günümüz dünyasındaki teknolojik savaş ekipmanlarına evrilebiliyor olmamızdır. Bu sayede her çağın tadını ayrı ayrı çıkarabiliyoruz.


Stronghold Crusader 2

Stronghold Crusader 2


2014 yılında çıkarılmış olan bu oyunda, bir önceki sürümü olan Stronghold Crusader'ın (Ki benim favorim bu sürümdür) daha güçlü ve 3D fiziğe sahip mekaniklerine şahitlik edeceğiz. 

Aslan yürekli Richard ve Sultan Saladin (Selahaddin Eyyubi) üzerinden muhteşem bir haçlı seferi ambiyansını yaşayabilir ve kendi krallığınızı güçlü kaleler ve surlar ile inşa edebilir ve bu krallığı savunacak askerleri üretebilirsiniz. 

Çevrimiçi olarak 4 arkadaşınız ve artı olarak 4 yapay zeka (bilgisayar) ile toplam 8 kişilik çoklu oyun da oynayabileceğiniz bu oyunun daha fazla detaylı bilgisi için bakınız:


Stronghold Crusader

Stronghold Crusader


Grafik kalitesi sebebiyle bu serinin ikinci sürümüne bir üst sırada öncelik vermiştim. Ama benim için yıllar geçse de oynanabilirliği hala zevk veren ve bunu 2002 yılında yapılmış bir oyun olduğu için daha da saygıyı hak eden Stronghold Crusader ayrı bir değerdir. 

Az önce bahsettiğim kişiler (Richard ve Saladin) burada da yer alıyor. Hatta onlardan başka daha pek çok hükümdar ve her hükümdarın ayrı bir yapay zekası bulunmakta! Örneğin bazı karakterler savaş konusunda çok etkili asker üretebiliyorken, bazısı kale ve sur yani savunmaya önem veriyor. Bazısı ani saldırıları tercih ederken, bazısı vur kaç taktiği uyguluyor. 

Bu tarz çeşit bolluğu ve oynanabilirliği yüksek olan özellikleri ile Stronghold Crusader benim için en iyi Cossacks 3 tarzı oyun kategorisine girmeyi başarmıştır.


Stronghold 2

Stronghold 2


Özellikle Steam Edition versiyonunu kullanarak çevrimiçi olarak da oynayabileceğiniz bu harika strateji oyununda hem 3 boyutlu, hem pek çok farklı kamera açısı (zoom özellikleri de dahil) ile kendinizi savaşın ve günlük yaşantıların içinde bulacaksınız.

Suçlu ve cezalandırma sistemlerinin de geliştirildiği bu sürümde, mahkemeler kurabilir ve hırsızları cezalandırabilirsiniz. Ayrıca saray hayatının da renklendirildiği bu sürümde, saray soytarısı, çalgıcısı, saray mutfağı ve eşiniz ile vakit geçirebileceğiniz özel bir eviniz dahi olacak. 

Çok fazla detaylandırılmış ve HD görünümü artırılmış bu oyunun son sürümü için bakınız:


Becastled

Becastled


Son olarak da listemize grafik ve oynanabilirlik olarak daha basit ve daha sade ama renkli bir oyun eklemek istiyorum. Şu an için erken erişimde olsa da, oyunu deneyenler güzel geri dönüşler alan Becastled bize rahatlatıcı bir strateji oyunu oynama deneyimi sunuyor. 

Klasik strateji oyunu felsefesine sahip olan Becastled'da yine kale inşa edip, kaynak üretmek veya varolan kaynakları kullanmak ve ordu kurup bize saldırmaya çalışan düşmanlara karşı savunma yapıyoruz. Sistem gereksinimi olarak da orta seviye bir bilgisayarda rahatlıkla oynayabileceksiniz.


Eğer sizinde bu listeye katkıda bulunacağına inandığınız veya "ben bu oyunları oynadım" dediğiniz ve yorumunuz ile diğer kullanıcılara katkıda bulunmak isteyeceğiniz fikirlerinizi bekliyoruz. 

Oyundevri keyifli oyunlar diler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder