Valorant Mavi Ekran Hatası

Valorant oynayan oyuncuların son zamanlarda en çok sıkıntısını yaşadıkları şey, oyun sırasında birden donma sorunu ve ardından gelen mavi ekran hatası! 

Valorant Mavi Ekran Hatası

CS:GO tarzı bir oyun olması özelliği taşıyan Valorant, oyunculara pek çok yenilik de sunarak daha eğlenceli bir oyun deneyimi sunmuştu. İlk çıktığı günden bu yana oyuncu sayısını bir hayli artırmayı başaran Valorant şuan için son derece popüler durumda!

Ancak son güncellemeler ile birlikte pek çok Valorant oyuncusu mavi ekran hatası almaya başladı. 

VALORANT MAVİ EKRAN HATASI İLE İLGİLİ YENİ ÇÖZÜM YÖNTEMİ

Konu Güncelleme (13 Mayıs 2021): Arkadaşlar, sizlerden gelen geri dönüşler sayesinde daha önce oyunda yaşanan mavi ekran hatası ile ilgili şimdilik bir çözüm yolu olmadığını belirtmiştik ancak bu hataya yol açan bir sebep olduğunu gördük. Belki sizde de aynı problem yaşanıyordur diye düşünerek şu yolu izlemenizi öneriyoruz:

Özellikle Avast gibi anti virüs program yazılımları, bazı oyunların açılışında veya güncelleme sonrasında sistem çakışmalarına neden olabiliyor. Bu nedenle eğer sisteminizde yüklü Avast veya bunun gibi bir anti-virüs programı varsa öncelikle programı güncelleyip oyuna tekrar girip mavi ekran hatası alıp almadığınızı gözlemleyin. 

Eğer hala sorunu yaşıyorsanız, anti virüs programını bilgisayarınızdan komple kaldırıp o şekilde Valorant'a girin. Bu şekilde mavi ekran sorunu yaşayan bazı kişiler problemlerini aştıklarını belirttiler.

Öneri: Oyundaki diğer bir güncelleme sorunu için "Valorant 1 günden fazla hatası" sayfamıza göz atabilirsiniz.

Yabancı forumlarda ve Reddit tarzı sosyal paylaşım sitelerinde bununla ilgili pek çok İngilizce dilde oluşturulmuş sayfa bulabilirsiniz. 

Valorant Reddit kategorisi: https://www.reddit.com/r/VALORANT/

Sorunun yazılımsal veya donanımsal olmadığını söyleyebiliriz. Fakat şuan için elle tutulur bir çözüm de bulunmamaktadır. Bilgisayarınıza format atarak veya mevcut donanımlarınızı tekrar güncelleyerek sorunu çözmeye çalışabilirsiniz. Ama bunun da pek bir faydası olmadığı yönünde çok fazla geri dönüş oldu.

Şimdilik yapmamız gereken maalesef beklemek ve Valorant oyun geliştiricilerinin yeni bir güncelleme ile bu sorunu kendi taraflarından çözmelerini beklemek olacaktır.

Tavsiye: "Knockout City sistem gereksinimleri" linkine tıklayarak yeni çıkan ve Valorant benzeri oyun için fikir edinebilirsiniz.

8 yorum:

  1. güncelemeden sonra oldu ve sadecee valoda mavi ekran veriyo

    YanıtlaSil
  2. antivirüs programını silince mavi ekran almamaya başladım. çok ilginç gerçekten. başka program kurucam onun yerine

    YanıtlaSil
  3. bende düzelmedi ya çıldırıcam şimdi

    YanıtlaSil
  4. Çözüm bulan yazsın lütfen

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. KNKA fareyi cıkar gir vıkardık tan sonra 1 dafe mavi ekran aatcak arama simgesine valo yazıp enter basar san oyuna girecek ve cok sacma bişey buda knıtı




      https://www.youtube.com/watch?v=UKEryu5Q51M

      Sil
  5. Son güncellemede sorun var. hata raporu talaebi gönderin güncelleme ile düzelir büyük ihtimal

    YanıtlaSil