Fifa 21 Tepki Vermiyor - Açılmıyor - Donuyor [ÇÖZÜLDÜ]

Fifa 21 sorunları başlamadan çözülmeye devam ediyor! OyunDevri takipçileri için oyun hata çözümleri serimize kaldığımız yerden devam ediyoruz. 

Fifa 21

Bazı takipçilerimizden gelen sorulardan birkaçı, Fifa 21 oyunu tepki vermiyor üzerine yoğunlaşmıştı. Sorunun daha detaylı bilgisini alıp yardımcı olabilmek adına geri dönüş yaptığımız bir kullanıcımızdan gelen cevap şu şekildeydi:

Geçen gün Origin'den Fifa 21'i bir hevesle satın aldım. Hemen oyuna girip ilk testimi yapmak isterken, oyunun tepki vermediğini fark ettim. Özellikle Play butonuna bastığım vakit, ilginç bir şekilde Windows'un Problem Reporting sayfası açılıyor ve hemen kapanıyordu. Sorunu nasıl çözebilirim? Teşekkürler.

Bu konuda biraz araştırma yaptık ve çözümü ile ilgili çok basit bir işlem yapılması gerektiğini gördük.

Dilerseniz hemen paylaşalım:

İlk olarak "Belgelerim" klasörüne giriş yapıyoruz. Buradan FIFA 21 klasörünü bulup, içinde yer alan "Fifasetup" dosyasını not defteri olarak açıyoruz. Orada "DIRECTX_SELECT = 0" kodunu bulup, 0 değerini 1 değeri ile değiştiriyoruz. 

Yani "DIRECTX_SELECT = 1" olacak şekilde değiştirip kayıt ediyoruz. Sonrasında ise Fifa 21 donma, açılmama veya tepki vermeme sorununuz çözülmüş olacaktır.

Hatanın devam etmesi veya farklı bir sorunla karşılaşmanız durumunda lütfen bize bu sayfa altından yorumunuzu bırakınız.

Ayrıca Fifa 21 ile ilgili daha fazla içerik, futbolcu incelemeleri, taktikler ve daha fazlası için Oyun Devri'nde arama yapabilirsiniz.

15 yorum:

  1. Merhaba, ben oyunu satın aldım play e basıyorum ancak oyun tepki vermiyor. Belirttiğiniz gibi Problem Reporting sayfası açılmıyor. Görev yöneticisinde görünüp gidiyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar. Yazıda belirttiğimiz gibi "DIRECTX_SELECT = 1" talimatlarını uyguladınız mı?

      Sil
    2. evet hala açılmıyor

      Sil
    3. Fifa serilerinde(2022-2021-2020) e play ve origins dil seçiminde oyundan atıyorsa çözüm: Arkadaşlar çok araştırdım burda sorun ıd yani kullanıcı isminden kaynaklanıyor onu değiştirmemiz lazım.Ea playda settings ordan manage diyoruz giriş yapıp editten kullanıcı ismimizi degiştiriyoruz ve sorun çözülüyor. Origins kullanıcılarıda kullanıcı isimlerini değiştirdiklerinde bu sorunun çözüldüğünü görüceklerdir iyi oyunlar herkese...


      Sil
  2. Ben dediğinizi yaptım hâlâ açılmıyor

    YanıtlaSil
  3. Bende de play tuşuna bastıktan sonra siyah ekran açılıyor ama devamı gelmiyor.Ayrıca orgin üzerinden aldığınız oyuna sağ tıklayın repair yapın diye yazmışlar forumlarda ama bende aktif değil o seçenek.

    YanıtlaSil
  4. merhaba bende de aynı sorun var dediğiniz gibi yaptım açılmıyor
    repair, update bunların hepsini yaptım yine açılmıyor çözüm bulan varsa paylaşabilir mi?

    YanıtlaSil
  5. anti virüs ve güvenlik duvarında steam ve origin ve fifa dosyalarına izin verin bende aynı sorunlarla karşılaştım çok uğraştım tek çözüm bu en son çare offline moda geçip oyunu açmayı deneyin açılır açılmaz online ye geçin bir kereliğine sonra hata kalmayacaktır

    YanıtlaSil
  6. Ps4 pro cihazından fifa 21 oyununa giriş yaptığım sırada ekran gidip geliyor ve sürekli bunu yapıyor her yolu denedim ama başaramadım bunun bir çözümü varmı pes 19 taktiğimda hiç bir sorun yok oyun oynanıyor ama fifa 21 taktiğimda olmuyor cd den dir dedim yeni oyun aldım yine aynısını yapıyor sorun ne olabilir bilgi verebilirmisin

    YanıtlaSil
  7. windows defender'dan gerçek zamanlı korumayı kapatın bende çalıştı.

    YanıtlaSil
  8. windows defender'dan gerçek zamanlı korumayı kapattım bende çalıştı..

    YanıtlaSil