Assassin's Creed Odyssey Donma Sorunu [Çözüldü]

Takipçilerimizden gelen soruları cevaplamaya devam ediyoruz. Bu sayfamızda AC Odyssey donma sorunu yaşayan takipçilerimiz için bir bilgi paylaşmak istedik.

Önce soruyu görelim:

Merhaba hocam. Assassin's Creed Odyssey oynarken 3-4 saniye ekran donuyor ama o esnada ses gelmeye devam ediyor. Son zamanlarda çok sıklaştığı için artık çözüm bulmak istiyorum. Eskiden bu tarz bir sorun çıkmıyordu. Yani sorunum yeni...
Gönderen: Ahmet Talay

Ubisoft tarafından geliştirilen Assassin's Creed serisinin 2018 yılında piyasaya sürülen Odyssey oyununu bende oynamıştım. O yüzden takipçimizin sorununu kendim nasıl çözdüysem o şekilde anlatmaya çalışacağım. (Not: takipçimizden gelen soru çok daha detaylıydı. O yüzden sadece sorunun özetini paylaştık).

assassins creed odyssey oyunu

Eğer sizde benim gibi Nvidia ekran kartı kullanıyorsanız bu sorunu büyük ihtimalle çözmüş olacaksınız.

Assassin's Creed Odyssey Donma Sorunu Çözümü


Nvidia ekran kartı güncellemesi yapılırken bazen arka plan da MSI Afterburner çalışmaya devam eder. Bu yüzden de ekran kartında bazı çakışmalara ve oyun içi hatalara sebep oluyor.

Peki bunu nasıl düzeltebiliriz?

Öncelikle "Display Driver Uninstaller" programını indirerek, ekran kartımızın bilgisayarda bulunan tüm dosyalarını daha sağlıklı bir şekilde silip, tekrardan kurulum yapalım. (Kurulumu yapmadan önce MSI Afterburner'ı devre dışı bıraktığınızdan emin olun).

Sonrasında ise oyunun orijinal olduğundan emin olalım. Korsan oyunlarda bu tarz sorunlar çok daha fazla yaşanır. 

Son olarak da eğer oyun için kullandığımız bir yama var ise onu da silerek oyuna tekrar girelim veya doğrudan oyunu da silip baştan kuralım.

Büyük ihtimalle Odyssey donma sorunu bu şekilde çözülmüş olacaktır.

1 yorum:

  1. ac odyssey kasma sorunu yaşıyordum bende ama bu dediklerinizi yaparak sorunu şimdilik çözdüm, o yüzden çok teşekkürler dostum. ama bi daha böyle bişey olursa sanırım bilgisayara format atma vakti gelmiş demektir :D

    YanıtlaSil