Creaks Oyun İncelemesi [2D Bulmaca Oyunu]

Sizi bilmem ama ben tam da bu tarz 2D oyunları çok seviyorum. Özellikle bu tarz evler ve odalar arası geçişli oyunlar bana son derece keyif veriyor. Piyasaya yeni sürülen Creaks oyunu da tam bu isteklerimi karşılayan cinste bir oyun! O yüzden hemen bir inceleme / tanıtım yazısı hazırlamak istedim.

creaks oyunu inceleme

Machinarium tarafından geliştirilen ve 2D formatta olan bulmaca oyunu Creaks, son yıllardaki en kaliteli oyun sanatçılarının bir araya gelmesi ile ortaya çıkmış ve sizi hem zorlayıcı hemde keyiflendirici yapısı ile göz dolduruyor. 

Bu arada daha önce yayınladığımız fract osc oyunu inceleme yazısına da göz atabilirsiniz. Yine aynı bulmaca türü bir zeka oyunu...

Creaks Oyununun Konusu


Oyuna ilk olarak isimsiz biri olarak başlıyoruz ve odamızın duvar kağıdında bulunan bir açıklığı keşfederek maceraya atılıyoruz. Paslı ve örümcek ağları ile bezenmiş borulardan geçerken aslında kocaman bir yeraltı çukuruna doğru yol alıyoruz. Aynı zamanda evimizin çatısına giden bir merdiven olduğunu da belirtelim.

creaks oyunu

Aslına bakarsanız oyunun belli bir kurgusu ya da kılavuzu yok. Yani Creaks oyununu siz tamamen kendiniz çözmek zorundasınız. Bu da aynı anda hem merak uyandırıcı hemde heyecan verici bir detay olarak karşımıza çıkıyor. Ancak yine de oyunun geliştiricileri ortalama 5-6 saatlik bir süreçten bahsediyor. 

Oyun inceleme yazımıza şu şekilde devam edelim: Creaks oyunundaki bulmaca sistemi ise odalardan odalara geçmek için karşımıza çıkan puzzle tarzı işlemleri doğru şekilde yerine getirmektir. 

creaks inceleme

Ayrıca oyunda korku ögelerine dair şunlar bulunmaktadır; durduk yere bizi kovalamaya başlayan köpekler, hareketlerimizi taklit ederek bize saldıran düşmanlar (kötü adamlar) ve mekanik tarzda hayvanlar...

Sonuç olarak hem bulmaca hemde korku tarzında 2D bir oyun sizi bekliyor. Eminim çok eğleneceksiniz!

1 yorum:

  1. Arkadaşlar Creaks oyunu çok çok eğlenceli ve zaman öldürmek için bence süper bir tercih. Eğer para vermem diyorsanız Google amcaya creaks pc indir yazarsanız korsan olarak bilgisayara indirirsiniz.

    eğer heyecan ve bulmaca oyunu arıyorsanız ve çok da basit olsun diyorsanız bence creaks oyunu tam size göre.

    YanıtlaSil